Insight ΕΛΛΑΔΑ

Τι Είναι Τo Insight

 

Η σειρά σεμιναρίων Insight μας διδάσκει πρακτικούς τρόπους για να ζούμε από το ουσιαστικότερο μέρος του εαυτού μας, την “καρδιά” μας. Τα σεμινάρια μας υποστηρίζουν προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε  τι είναι αυτό που λειτουργεί ή δεν λειτουργεί στη ζωή μας, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να έχουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε τη ζωή που εμείς θέλουμε.

Το Insight δεν έχει σκοπό να μας αλλάξει. Σκοπός του είναι να μας υποστηρίξει να ανακαλύψουμε – ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή μας – πόσο υπέροχοι είμαστε, ακριβώς έτσι όπως είμαστε. Το Insight μας δίνει τον απαραίτητο χώρο για να αφήσουμε πίσω μας πεποιθήσεις, κανόνες, ψευδαισθήσεις, επικρίσεις και οτιδήποτε άλλο μας περιορίζει και μας εμποδίζει από το να συνειδητοποιήσουμε  πόσο υπέροχοι είμαστε και πόσο καταπληκτική μπορεί να είναι η ζωή μας.

Είναι ένα σεμινάριο διαδραστικό και βιωματικό για όλους τους συμμετέχοντες. Μέσα από σύντομες παρουσιάσεις της θεματολογίας του, ασκήσεις 1-προς-1 και ομαδικές συζητήσεις, καθένας από εμάς μαθαίνει από τις δικές του εμπειρίες και τις εμπειρίες των άλλων.

Η σειρά σεμιναρίων προσφέρεται για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους και βασίζεται στις οικουμενικές αλήθειες της αγάπης, της αποδοχής και της ατομικής ευθύνης, ως δυναμικούς και πρακτικούς οδηγούς για να ζούμε τη ζωή μας. To Insight δεν διδάσκει κανένα θρησκευτικό δόγμα οποιουδήποτε είδους.

Ο John-Roger και ο Russell Bishop δημιούργησαν τη σειρά Insight Seminars το 1978 με σκοπό να δώσουν στους ανθρώπους προσιτά εργαλεία για να ζήσουν τη ζωή τους με επιτυχία. Τα τελευταία 40 χρόνια, το Insight έχει ταξιδέψει σε 46 χώρες του πλανήτη και έχει αγγίξει τη ζωή άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. 

Ο κόσμος του Ιnsight είναι ο κόσμος που θέλω να είμαι. Μαθαίνω και θυμάμαι ποια θέλω να είμαι, τι θέλω να έχω, τι θέλω να κάνω. Ακόμα περισσότερο μαθαίνω και θυμάμαι πώς είναι οι συνάνθρωποί μου. Ζω με τους ανθρώπους που συνάντησα στα σεμινάρια στον έξω κόσμο. Παραμερίσαμε πεποιθήσεις, καταργήσαμε ερμηνείες, γκρεμίσαμε πιστεύω, για να δούμε ο ένας τον άλλον, να δούμε τον εαυτό μας. Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι.
ΕΙΡΗΝΗ
ΕΙΡΗΝΗ
Δημόσιος Υπάλληλος
Μία απίστευτη εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου, ξεκίνησε το 1993 με το Insight Ι. Αυτά που έμαθα, αυτά που έζησα, σε όλα τα Insight που έκανα, με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Το προτείνω και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου.
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Αρχιτέκτων
Εμπειρία Ζωής...Έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα ετών και το κλειδί να ζω χαρούμενη, να αγαπώ και να εκτιμώ τον εαυτό μου, και να δημιουργήσω σχέσεις ζωής! Ευγνωμοσύνη!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συνταξιούχος Συμβολαιογράφος
Μια διαδικασία πρωτόγνωρη και μαγική όπου βίωσα αποδοχή κι αγάπη σε όλα τα επίπεδα. Νέοι ορίζοντες άνοιξαν και από τότε απολαμβάνω με κατανόηση και χαρά τη ζωή μου η οποία χωρίστηκε σε προ και μετά Insight εποχή! Ευγνωμοσύνη μόνο!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
Δεν περιγράφω τη χαρά
Που νιώθω εδώ πέρα
Γιατί κρατάω την καρδιά
Και με τη μια μου χέρα
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Επιχειρηματίας

ΕΜΕΙΣ

Τo Insight Στην Ελλάδα

Τα σεμινάρια  Insight ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδόθηκαν σε όλον τον κόσμο και το 1993 άρχισε η μετάδοση τους  και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες μη αγγλόφωνες χώρες,  είχε και έχει την τύχη να έχει Έλληνα  συντονιστή,  συνεπώς δεν απαιτείται μεταφραστής.

Με τη βοήθεια Ελλήνων εθελοντών, οι οποίοι είχαν γνωρίσει το Insight στο εξωτερικό, δημιουργήθηκε το πρώτο σεμινάριο για να ακολουθήσουν πολλά ακόμα. Από το 1993 έως και  σήμερα, το Insight στην Ελλάδα, μετράει πάνω από 1000 αποφοίτους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. 

Ο κύκλος σεμιναρίων Insight I,II & III συνεχίζει να προσφέρει εμπειρίες ζωής αλλά και πρακτική γνώση και εργαλεία άμεσης χρησιμότητας, για μία πιο αποτελεσματική διαχείριση της ζωής χιλιάδων συμμετεχόντων και να αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο.

Τo Insight για μένα ήταν μια εμπειρία διασύνδεσης με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αλλά και με τους άλλους ανθρώπους. Με έκανε να νιώσω το πόσο ξεχωριστός και ιδιαίτερος είναι ο καθένας από εμάς αλλά και πόσο κοινές ανάγκες έχουμε όλοι μας! Κατάλαβα ότι η αγάπη είναι το κυριότερο συνδετικό μας στοιχείο... είναι η δύναμη, το φως, η ενέργεια που μπορεί να μας ανυψώσει πνευματικά, να μας γεμίσει συναισθηματικά και να μας κάνει ολοκληρωμένους και ευτυχισμένους ανθρώπους!
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
Το Ιnsight για μένα αποτελεί ορόσημο στη ζωή μου! Παρότι δεν ήμουν σίγουρη στην αρχή,η εμπειρία ήταν καλύτερη από κάθε προσδοκία. Περνώντας ο καιρός και έχοντας βρεθεί μπροστά σε πολλές προκλήσεις, καταλήγω πως έκανα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Σε κάθε προσωπική διαμάχη ή δυσκολία που αντιμετωπίζω, ξέρω πως μπορώ να βρω τη λύση ή την απάντηση που χρειάζομαι. Τον τρόπο αυτόν τον βρήκα/ έμαθα στο Insight.
ΜΙΚΑΕΛΑ
ΜΙΚΑΕΛΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος
Για μένα το Insight είναι το σεμινάριο όπου η θεωρία γίνεται πράξη και καταλήγει σε εμπειρία ζωής!
ΙΩΑΝΝΑ
ΙΩΑΝΝΑ
Ελεύθερη Επαγγελματίας
Για μένα η επαφή με το Insight ήταν μοναδική εμπειρία ζωής. Μου έδωσε τα εργαλεία να εκφράζομαι με ειλικρίνεια, αγάπη και συνειδητότητα.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Ελεύθερη Επαγγελματίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Γενικά

Το ταξίδι για να ανακαλύψεις την πραγματική φύση της “καρδιάς” σου και του αυθεντικού σου εαυτού.

Το μονοπάτι του Insight είναι ένα ταξίδι που σκοπό έχει να μας φέρει όλο και πιο κοντά στην πραγματική φύση της καρδιάς μας και του αυθεντικού μας εαυτού. Η διαδρομή ξεκινάει με το σεμινάριο Insight I: Το ξύπνημα της δύναμης της καρδιάς. Κάθε σεμινάριο αποτελεί φυσική συνέχεια του προηγούμενου και προσφέρει μια βαθύτερη και πιο ουσιαστική ευκαιρία για να δημιουργήσει ο καθένας από εμάς μια ζωή που πραγματικά αγαπάει. 

Το σεμινάριο δεν είναι θεωρητικό. Είναι ένα σεμινάριο διαδραστικό που  δημιουργεί  ένα ευχάριστο και κυρίως ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες. Κάθε στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέγουμε εμείς πόσο θέλουμε να επενδύσουμε και να συμμετέχουμε στην εξερεύνηση της πραγματικής μας φύσης.

 

“Το μόνο πράγμα που σε σταματάει… είσαι εσύ ο ίδιος.”

Insight I: Το ξύπνημα της δύναμης της Καρδιάς

Επόμενο Insight I

Αθήνα

23 έως 26 Μαϊου 2024

Το Insight I χτίζει τα θεμέλια για το ξύπνημα της δύναμης της καρδιάς και της ανακάλυψης των στοιχείων εκείνων που θα μας βοηθήσουν να επιλέγουμε πιο συνειδητά και στοχευμένα δημιουργώντας  μια ζωή που αγαπάμε.

 

Διάρκεια: 3 ημέρες και ένα απόγευμα

Προϋποθέσεις: Καμία

 

Μέσα σε μερικές ημέρες, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρούμε πώς:

 • Να συνειδητοποιούμε τι μας περιορίζει και τι μας υποστηρίζει στη ζωή μας και  χρησιμοποιώντας την δύναμη της πρόθεσης, να κάνουμε επιλογές που συμβαδίζουν με αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά μας
 • Να χρησιμοποιούμε τη συγχώρεση για να απελευθερωθούμε από πληγές του παρελθόντος οι οποίες μας κρατούν πίσω
 • Να αγαπάμε, να εμπιστευόμαστε και να δεσμευόμαστε πλήρως με τον εαυτό μας
 • Να δίνουμε και να παίρνουμε feedback με πρόθεση υποστήριξης και αγάπης
 • Να μοιραζόμαστε με άλλους, με αγάπη και αυθεντικότητα
 • Να μάθουμε να ζούμε με έναν τρόπο που πηγάζει απευθείας από την “καρδιά” μας – τον αυθεντικό μας εαυτό.

 

Τι Να Περιμένετε

Το Insight I είναι ένα ευχάριστο και εμψυχωτικό ταξίδι, το οποίο ξεκλειδώνει το κέντρο της “καρδιάς” έτσι ώστε να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να την εκδηλώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες είναι πολλά και διαφορετικά άτομα. Το σεμινάριο είναι ευχάριστο, δια δραστικό και με συνεχή ροή. Συνδυάζει σύντομες παρουσιάσεις της θεματολογίας από τον συντονιστή, ασκήσεις 1-προς-1, δραστηριότητες σε μικρές ομάδες, ασκήσεις φαντασίας και οραματισμού, καθώς και μοιράσματα με τους συντονιστές.

Το Insight I έχει δημιουργηθεί με σκοπό να οδηγήσει τον καθένα από εμάς στο δικό του ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης. Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης, σεβασμού και υποστήριξης και απέχει από κάθε είδους επιθετικές τακτικές, δοκιμασίες και αντιπαραθέσεις.

Insight II: Δημιουργώντας Εμπιστοσύνη Στη Δύναμη Της Καρδιάς

Το Insight II μας οδηγεί, μέσα από ένα ταξίδι  ασφάλειας και υποστήριξης, να “ανοίξουμε την καρδιά μας” απελευθερώνοντας μας από οτιδήποτε μας κρατάει πίσω στη ζωή και δίνοντας μας την ευκαιρία να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε όλο το φάσμα του εαυτού μας.  Μας δίνει έτσι την δυνατότητα Εμείς να επιλέγουμε την θετική μας εκδοχή, τον αυθεντικό μας Εαυτό.

Διάρκεια: 5 ημέρες

Προϋποθέσεις: Insight I

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς: 

 • Να αγαπάμε τον εαυτό μας άνευ όρων
 • Να προσεγγίζουμε τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς μας με αγάπη και κατανόηση
 • Να απελευθερωνόμαστε από πληγές του παρελθόντος
 • Να ανακαλύπτουμε τα ταλέντα και τα χαρίσματά μας
 • Να έχουμε  βαθύτερη επίγνωση του ποιοι πραγματικά είμαστε  και να το εκδηλώνουμε  
 • Να εμπιστευόμαστε και να αφηνόμαστε  στην ελευθερία του πραγματικού μας εαυτού με υπευθυνότητα και εν συναίσθηση
 • Να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που ανακαλύπτουμε στο σεμινάριο στη καθημερινότητα μας με απλό και πρακτικό τρόπο   

Τι Να Περιμένετε:

Το Insight II είναι μία επέκταση του ανοίγματος της καρδιάς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο και την αυθεντικότητα που κρύβουμε μέσα μας. Πολλοί απόφοιτοι λένε ότι αυτό το σεμινάριο υπήρξε σημείο καμπής της ζωής τους λόγω του ότι βίωσαν  βαθιά σύνδεση με την καρδιά τους. Επιπλέον πολλοί από αυτούς,  βίωσαν βαθιά σύνδεση και με  άλλα άτομα δημιουργώντας  φιλίες ζωής. 

Το Insight II έχει ανώτατο όριο συμμετοχής 40 ατόμων. Αυτό δημιουργεί ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τον καθένα προκειμένου να μοιραστεί και να εκφραστεί ελεύθερα. 

Insight III: Βιώνοντας Την Ήρεμη Δύναμη Της Καρδιάς

Επόμενο Insight IΙΙ

Αμφίκαια

29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024

Χτίζοντας πάνω στις βάσεις του I και του II, το Insight III μας οδηγεί βαθύτερα στο “κέντρο της καρδιάς μας”.  Μέσα σε ένα ήρεμο και φυσικό  περιβάλλον, μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να βιώσουμε τη σοφία και την ουδετερότητά της εφαρμόζοντάς τις ως πλοηγό στην ζωή μας.

 

Διάρκεια: 5 ημέρες (σε Retreat εκτός πόλης)

Προϋποθέσεις: Insight Ι και II 

 

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς: 

 • Να έχουμε επίγνωση των αρνητικών περισπασμών και της επιρροής που αυτοί έχουν στη ζωή μας
 • Να δρούμε συνειδητά αντί να αντιδράμε
 • Να παρατηρούμε προκλητικές καταστάσεις με ουδέτερη ματιά
 • Να κλείνουμε τον διακόπτη των περισπασμών και των ανησυχιών μας που ανταγωνίζονται την προσοχή και την ενέργεια μας 
 • Να επικοινωνούμε με ουδετερότητα σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης
 • Να αναγνωρίζουμε και να διακρίνουμε την επικριτική συμπεριφορά μας έτσι ώστε να μπορούμε να βιώνουμε τη δύναμη της συγχώρεσης
 • Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τον εσωτερικό μας οδηγό και τη φωνή της καρδιάς μας
 • Να προσεγγίζουμε τις προκλήσεις στη ζωή με μεγαλύτερη διαύγεια
 • Να εκφραζόμαστε με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, αποδοχή και αυθεντικότητα

 

Τι Να Περιμένετε

Το Insight III είναι ένα εσωτερικό ταξίδι που μας οδηγεί βαθύτερα στο κέντρο του είναι μας. 

Διοργανώνεται σε ξενοδοχειακό χώρο  εκτός πόλης,  σε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος στη φύση στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να αποσυνδεθούμε από την καθημερινότητα, να απελευθερωθούμε από τους συνήθεις περισπασμούς και να διερευνήσουμε λίγο περισσότερο το μέρος  όπου ζει η  αγάπη  και η καρδιά μας. 

Το σεμινάριο αποτελεί μια ευκαιρία να χτίσουμε πάνω στη βάση την οποία δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σεμιναρίων.  Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε απαραιτήτως αυτό που το νοητικό μας κομμάτι υπαγορεύει και   αποδεχόμαστε πλήρως τον άνθρωπο που πραγματικά είμαστε, ανεξάρτητα εάν η προσωπικότητά μας ακόμα δεν έχει μάθει πως να το εκδηλώνει.    

Κατανοούμε, ίσως και για πρώτη φορά, αυτό που ένα μέρος μας λαχταρά να βιώσει, ότι είμαστε  ήδη  αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε να γίνουμε.

Insight ΙV: Ανακαλύπτοντας Τον Σκοπό Της Καρδιάς Σου

Το Insight IV  έχει  επίκεντρο την ανακάλυψη του “σκοπού της καρδιάς” μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τον εκδηλώνουμε πιο αυθεντικά και αποτελεσματικά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

 

Διάρκεια: 29 ημέρες 

Προϋποθέσεις: Insight Ι, ΙΙ και IIΙ

 

Κατά τη διάρκεια των 29 ημερών, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς: 

 • Να αφομοιώνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό αυτά που έχουμε μάθει μέχρι στιγμής στο Insight
 • Να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη διαθέσιμων πόρων και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης, για να ζούμε μια ζωή ολοκληρωμένη, με διαύγεια, σκοπό και κατεύθυνση 
 • Να εκφραζόμαστε με πιο αυθεντικό τρόπο
 • Να συνειδητοποιήσουμε τι εικόνα του εαυτού μας έχουμε μάθει να προβάλλουμε και πως μπορούμε να την βελτιώσουμε, έτσι ώστε  να είναι πιο συμβατή με τον σκοπό της καρδιάς μας
 • Να μάθουμε να λειτουργούμε “έξω από το κουτί” και να διευρύνουμε τη ζώνη ασφαλείας μας
 • Να αναπτύξουμε το προσωπικό μας στυλ δεξιοτήτων, σαν εργαλείο παρουσίασης πληροφοριών, συντονισμού και coaching
 • Να χτίσουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις με τον εαυτό μας και τους άλλους
 • Nα αγκαλιάζουμε  τις προκλήσεις της ζωής και να τις μετουσιώνουμε έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται με  το σκοπό της καρδιάς μας

 

Τι Να Περιμένετε

Το Insight IV είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια ζωή την οποία αγαπάμε, όπως δεν κάναμε ποτέ πριν. Κατά τη διάρκεια 29 συναπτών ημερών, θα κάνουμε ένα ταξίδι μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων γεμάτων αγάπη, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ,το ίδιο με εμάς,  να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο και θα επεκταθούμε σε μεγαλύτερα επίπεδα αυτό-έκφρασης.

Το Insight IV προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και μεταμόρφωση. Μερικοί από τους συμμετέχοντες λένε ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει τόσο μεγάλη στροφή στη ζωή τους, που τους έδωσε την αυτοπεποίθηση να εξερευνήσουν νέες οδούς και να σαλπάρουν για νέες περιπέτειες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο διοργανώνεται μία φορά το χρόνο διεθνώς, σε ορισμένες χώρες του κόσμου.

Master Class: Ζώντας Με Αγάπη

Το Masters Class είναι ένα πρόγραμμα 3 μηνών που επικεντρώνεται στο να ζούμε τη ζωή μας έχοντας την “καρδιά” μας ως το κέντρο της μαεστρίας μας. 

 

Διάρκεια: 3-4 ημέρες κατά τη διάρκεια 3 μηνών

Προϋποθέσεις: Insight Ι, ΙΙ και IIΙ

 

Αν ζούσες την ζωή σου μέσα από την έννοια του ‘’master class’’ της καρδιάς,  τι είναι αυτό που θα έκανες ή θα βίωνες διαφορετικά;

Το Masters Class είναι ένα πρόγραμμα 3 μηνών που επικεντρώνεται στο πως να προσεγγίζουμε την ζωή μας, έχοντας σαν κέντρο της μαεστρίας μας την καρδιά. 

Είναι ένα προηγμένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην προσωπική τους εξέλιξη και μεταμόρφωση. 

Κατά τη διάρκεια των 3 μηνών, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πώς: 

 • Να συμβαδίζουμε με τα επερχόμενα επίπεδα επιδεξιότητάς μας (mastery)
 • Να ζούμε συμβαδίζοντας και σύμφωνοι με τον σκοπό της καρδιάς
 • Να πυροδοτούμε και να εμπιστευόμαστε την υψηλότερη διαίσθησή μας
 • Να χειριζόμαστε με μαεστρία τα βαθύτερα μας ζητήματα
 • Να επιτυγχάνουμε αυθεντικά και γεμάτα δύναμη αποτελέσματα
 • Να παρακολουθούμε και να εφαρμόζουμε τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες στη σύνδεση μυαλού-καρδιάς
 • Να ενσαρκώνουμε τις αρχές και τεχνολογίες του Insight που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο
 • Να ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες να συνεισφέρουμε, νέους τρόπους να εκδηλωνόμαστε και να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας
 • Να βιώνουμε ένα δυναμικό και ισχυρό πεδίο αγάπης 
 • Να εφαρμόζουμε τις δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει έτσι ώστε να ζούμε με νέους τρόπους και σε ανώτερα επίπεδα

 

Τι Να Περιμένετε:

Το Insight Masters Class είναι ένα νέο πρόγραμμα στη σειρά των σεμιναρίων. Εφαρμόζει τις αρχές του Insight σε ένα βαθύτερο και συχνά μεταμορφωτικό επίπεδο στο δρόμο προκειμένου να προσεγγίσουμε  την καρδιά ως το κέντρο της μαεστρίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 δια ζώσης σεμινάρια (4 ημερών το καθένα) και 3 διαδικτυακά σεμινάρια με τους συντονιστές. Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη ανάμεσα στους συμμετέχοντες μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργική ανταλλαγή ιδεών και η ενθάρρυνση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτές οι συναντήσεις διοργανώνονται διαδικτυακά ή δια ζώσης, βάση της τοποθεσίας της ομάδας.

Το πρόγραμμα βασίζεται στα δομικά στοιχεία που διδάσκονται στο Insight I, II, και III, για αυτό και είναι διαθέσιμο μόνο για τους απόφοιτους του Insight III ή και του IV. Επιπλέον, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος στα 40 άτομα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αλληλεπίδραση με τους συντονιστές και η επιτυχία του κάθε συμμετέχοντα.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ποιοι Είμαστε

“Το Insight υπάρχει για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε την  αγάπη μέσα μας, έτσι ώστε μια μεγαλύτερη μεταμόρφωση, αυτή ενός πλανήτη γεμάτου αγάπη, να μπορέσει να συμβεί”

– John-Roger

Ιδρυτική Ομάδα

Image of the Company Founder John Roger

John-Roger | Ιδρυτής

 

Η ζωή, το έργο και οι διδασκαλίες του John-Roger ήταν αφιερωμένα στη πνευματική προσέγγιση του πως να ζούμε αυθεντικά μέσα από την καρδιά μας. Ο μοναδικός τρόπος που εκδήλωνε την χαρά και την άνευ όρων αγάπη του, αγκάλιασε ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Για πολλούς υπήρξε ο καθοδηγητής, εκείνος που φωτίζει το μονοπάτι για μια ζωή με περισσότερη γαλήνη, ευτυχία και αγάπη. Υπήρξε ο ιδρυτής πολλών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του Insight Seminars. Εξακολουθεί να ζει στις καρδιές πολλών ανθρώπων, τους οποίους άγγιξε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ουσιαστικά όλα όσα ο John Roger έκανε, ήταν για να επικοινωνεί ενεργά την έννοια της αγάπης. Η διδασκαλία του αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σεμιναρίων.

Image of the Company Creator Russell Bishop

Russell Bishop | Δημιουργός

 

Ο Russell Bishop είναι ένας από τους πρωτοπόρους στα ομαδικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης και ο δημιουργός της δομής των σεμιναρίων Insight. Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας συμβουλευτικής, ομιλιών και coaching, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ειδικός στη μεταμόρφωση ατόμων και οργανισμών. Η δουλειά του έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να δημιουργήσουν ισορροπία και επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, διδάσκοντάς τους πώς οι πράξεις τους να είναι συμβατές με τον αυθεντικό τους εαυτό. Το βιβλίο του Russell, “From Self-Talk to Soul-Talk: Becoming More of Who You Truly Are”, μετατρέπει τις πνευματικές αρχές και τα δομικά στοιχεία του Insight σε ένα πρακτικό, καθημερινό τρόπο ζωής. Το 1978 έφτιαξε την δομή των σεμιναρίων Insight μαζί με τον Ιδρυτή μας, John-Roger και συνεχίζει έως και σήμερα να μοιράζεται την αριστοτεχνία του και τη γνώση του ως εθελοντής συντονιστής

Διοικητική Ομάδα

Image of Joey Hubbard Chief Executive Officer

Joey Hubbard | Chief Executive Officer

 

Ο Joey Hubbard έχει αφιερώσει τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του στο να πραγματοποιεί σεμινάρια επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, όπως επίσης και σεμινάρια στρατηγικού σχεδιασμού και παραγωγικότητας για χιλιάδες ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Έχοντας μεγαλώσει στο κέντρο του Los Angeles, ο Joey ξεπέρασε τις δυσκολίες που τον περιβάλανε και σπούδασε τόσο στο UCLA όσο και στο UCSD. Κατόπιν, ξεκίνησε την καριέρα του σαν motivational speaker και coach για τη βελτίωση της αποδοτικότητας. Εκτός από το να υπηρετεί ως εθελοντής εκτελεστικός διευθυντής του Insight, συμμετέχει επίσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση των σεμιναρίων Insight παγκοσμίως

Image of Rachael Jayne VP of Operations

Rachael Jayne | VP of Operations

 

Η Rachael συμμετέχει στο Insight από την ίδρυσή του το 1978. Κατά τη διάρκεια των ετών, εξελίχθηκε από μία ενθουσιώδη συμμετέχουσα σε συντονίστρια. Ο ρόλος της ήταν καθοριστικός στην ανάπτυξη του προγράμματος Insight Youth Program και είναι συντονίστρια-κλειδί στα σεμινάρια τόσο των εφήβων όσο και πολλών ενηλίκων. Έχει υπάρξει μέντορας πολλών εφήβων και νέων ενηλίκων κατά την ανέλιξή τους σε ηγετικές θέσεις ως εθελοντές βοηθοί στα σεμινάρια των νέων. Εκτός αυτού, υπηρετεί το Insight παγκοσμίως ως Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων (VP of Operations).

Image of John Morton Chairman of the Board

John Morton | Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

 

O John είναι συγγραφέας των βιβλίων “The Blessings Already Are” και “You Are the Blessings”. Και τα δύο βιβλία αποτελούν οδηγούς που σε εμπνέουν να ανακαλύψεις όλες τις ευλογίες που πλημμυρίζουν τον εαυτό σου και την καθημερινή σου ζωή, ασχέτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζεις. Ο John με τον ευθύ του τρόπο, παρουσιάζει και δημιουργεί σεμινάρια, μαθήματα και εργαστήρια με θέμα την αγάπη, τη γαλήνη, την αφθονία, τις σχέσεις και την πνευματικότητα στην πράξη. Επιπλέον, υπηρετεί ως Σύμβουλος Στρατηγικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Insight.

Συντονιστής Για Την Ελλάδα

Facilitator_Greece

Βασίλης Χρήστου | Συντονιστής

O Βασίλης Χρήστου ασχολείται με τα Σεμινάρια INSIGHT από την ίδρυση τους το 1978 και έως και σήμερα συντονίζει όλο τον κύκλο των  σεμιναρίων Insight ανά τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό ταξιδεύει  εκτενώς  στην Βόρεια και Νότια Αμερική και στην  Ευρώπη. 

Έχοντας μία 35ετή πείρα στον διεθνή αλλά και στον ελληνικό εκπαιδευτικό χώρο συντονίζοντας σεμινάρια  προσωπικής  και επαγγελματικής ανάπτυξης, αυτοεκτίμησης και leadership,

έχει προσεγγίσει πάνω από 30.000 άτομα τα οποία απέκτησαν τα εργαλεία και τις δεξιότητες που τους ήταν απαραίτητα για μία επιτυχημένη και ολοκληρωμένη ζωή. 

Η διαρκής ενασχόλησή του και η  έρευνα με τους διάφορους τομείς της Ψυχολογίας, της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, του Nευρογλωσσικού Προγραμματισμού και των Τεχνών, του χρησιμεύουν ως ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης και γνώσης.

Έχοντας έναν  μοναδικό και δημιουργικό τρόπο  παρουσίασης της θεματολογίας, συντονίζει  με χιούμορ και ενθουσιασμό. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να σχετιστεί  σε προσωπικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τον πρακτικό και εφαρμόσιμο τρόπο των θεμάτων και των πληροφοριών που του παρουσιάζονται στο σεμινάριο. 

Ο Βασίλης έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Σχέδιο και είναι κάτοχος Β.Α στις Καλές Τέχνες (Fine Arts) του University of South Florida. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

To Insight είναι ένας οργανισμός ο οποίος ευημερεί λόγω της υποστήριξης των αποφοίτων εθελοντών του σε όλον τον κόσμο. Κάθε είδους υποστήριξη αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια στη διοργάνωση και διάδοση των σεμιναρίων. 

Πώς Μπορώ Να Βοηθήσω; 

Υποστήριξη Στη Διοργάνωση Του Σεμιναρίου

Το να είμαστε βοηθοί στα σεμινάρια είναι ένας υπέροχος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με αυτό που μας έκανε να αγαπήσουμε το Insight. Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε και παράλληλα να πάρουμε λίγη από τη φλόγα της αγάπης, της χαράς και της δημιουργικής ενέργειας που κατακλύζει το σεμινάριο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει βοηθός του σεμιναρίου από το οποίο έχει αποφοιτήσει. Το μόνο που σας ζητάμε είναι η δέσμευση του απαραίτητου χρόνου, μια ευχάριστη διάθεση, μια ανοιχτή καρδιά και μια θέληση να προσφέρετε.

Μερικοί από τους πιο τυπικούς ρόλους είναι:

 • Επικεφαλής Ομάδας – Εποπτεύει όλη την ομάδα και διασφαλίζει μια διοργάνωση με συνεχή ροή τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους συντονιστές.
 • Βοηθός Ομάδας  Συνδράμει όπου και όποτε χρειάζεται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλή της Ομάδας.
 • Βοηθός Ήχου – Υποστηρίζει τη διοργάνωση στο κομμάτι του ήχου (αυτός είναι ο μοναδικός ρόλος που απαιτεί κάποια βασική εκπαίδευση, λόγω της τεχνικής φύσης των καθηκόντων)
 • Βοηθός Εγγραφών – Καλωσορίζει τους συμμετέχοντες κατά την άφιξή τους (αυτός ο ρόλος δεν απαιτεί την υποστήριξη σε όλη την διάρκεια του σεμιναρίου. Αρκούν μόνο μερικές ώρες παρουσίας)

 

Διάδοση Σεμιναρίου

Ένας άλλος σπουδαίος τρόπος συνεισφοράς και υποστήριξης του Insight είναι με το να συμμετέχετε στη διάδοσή του, προτρέποντας φίλους και γνωστούς να έρθουν σε επαφή με το σεμινάριο και να παρακολουθήσουν το Insight I. Θέλουμε να δούμε κάθε διοργάνωση να είναι γεμάτη με καινούριο κόσμο που θέλει να βιώσει τη μαγεία του Insight. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο συμμετέχοντες να αναφέρουν ότι ο λόγος που αποφάσισαν να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι επειδή κάποιος, ο οποίος νοιαζόταν για αυτούς, τους ενθάρρυνε να το κάνουν. Για αυτό το λόγο το δίκτυο των αποφοίτων μας είναι τόσο σημαντικό έτσι ώστε το Insight να συνεχίσει να ακμάζει και να φτάνει σε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τα εργαλεία του.

Τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε:

 • Μοιραστείτε την εμπειρία του Insight στα Social Media, κυρίως με το να μοιράζεστε τα ποστ μας στο Facebook.
 • Φέρτε τους φίλους και την οικογένειά σας στα επόμενα σεμινάρια.
Final+Logo-02

Seminars

Adults
Youth
Register

Contact

info@insightseminars.org
1-800-311-8001
1902 A Lincoln Blvd #516
Santa Monica, CA 90405

facebook iconeinstagram iconeyoutube icone

© 2020 Insight Seminars.  All rights reserved.